Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.
Καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη πανσέτα και την βάζουμε πάνω στις πατάτες.
Ψήσιμο
Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.
Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς τις πανσέτας είναι απίστευτες.
Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.