• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
525
  • 800 γρ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο )
  • 1 kg πατάτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες.

    Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Τις βάζουμε σε κατσαρόλα , τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.

    Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

    Τα ανακατεύουμε καλά.

    Περιχύνουμε  τις πατάτες.

    Τις ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.

    Ψησιμο-χρονος

    Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά,  μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.

    Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς  είναι απίστευτες.

    Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση  μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται