• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
526

Για τη πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

  • 800 γρ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 kg πατάτες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.

    Καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.

    Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.

    Περιχύνουμε  τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη πανσέτα και την βάζουμε πάνω στις πατάτες.

    Ψήσιμο

    Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά,  μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.

    Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς τις πανσέτας είναι απίστευτες.

    Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση  μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται