Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να μαραθεί.
- Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
- Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.
- Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.
- Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10 λεπτά, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.
- Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.