Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι στην κατσαρόλα. Απλό, καθημερινό, οικογενειακό φαγητό, εύκολο και νόστιμο από αυτά που όλοι αγαπάμε. Γιατί με αυτές...

Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι στην κατσαρόλα. Απλό, καθημερινό, οικογενειακό φαγητό, εύκολο και νόστιμο από αυτά που όλοι αγαπάμε. Γιατί με αυτές τις γεύσεις μας μεγάλωσαν.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
195

Για το χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό) χωριάτικο κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 500 γρ. χυλοπιτάκι χωριάτικο
  • 1½ lt ζωμός κότας ή νερό
  • 1 πρέζα/ες μπαχάρι
  • 1 πρέζα/ες κανέλα
  • 1 πρέζα/ες γαρίφαλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Μυζήθρα τριμμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτόπουλο με χυλοπιτάκι

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να μαραθεί.

    Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.

    Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

    Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.

    Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2 λεπτά.

    Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.

    Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.

    Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10 λεπτά, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.

    Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.

    Μετά το κοτόπουλο με χυλοπιτάκι, αξίζει να ρίξετε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται