Εκτέλεση
Για το χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2΄-3΄ να μαραθεί.
Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50΄ με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.
Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2΄.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.
Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10΄, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.
Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.
Θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές με χυλοπίτες; Σας τις έχω όλες εδώ!