Ekt;elesh
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να μαραθεί.
Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.
Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.
Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10 λεπτά, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.
Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.