Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα

Υλικά

Για το χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα

  • 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 μικρό (περίπου 1 κιλό) χταπόδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 4-5 κόκκοι πιπέρι
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
  • Λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 2-3 ραπανάκια για γαρνίρισμα
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σιγοβράζοντας πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα το χταπόδι με το λάδι, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει καλά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.

Βάζουμε σε μια πιατέλα το μαρούλι χοντροκομμένο.

Ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια και τις μπουκιές του χταποδιού.

Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαϊντανό και την περιχύνουμε με το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασε το χταπόδι.

Δείτε και όλα τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε πάντα σωστά το χταπόδι.

Μετά το χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα, ρίξτε μια  ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

https://www.argiro.gr/recipe/xtapodi-salata-me-mauromatika/