Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε για το γεμιστό αρνί, είναι να πλύνουμε το κρέας.
- Το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε.
- Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά με το κρασί και το αφήνουμε να στεγνώσει.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το σκόρδο, το λιωμένο βούτυρο και τα αρωματικά.
- Γεμίζουμε το εσωτερικό του αρνιού και βάζουμε το ένα από τα δύο κλαδάκια δεντρολίβανου ολόκληρο, καθώς και λίγο πιπέρι.
- Ράβουμε για να μη βγει η γέμιση.
- Με μυτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές τρυπίτσες στο αρνί και μπήγουμε τουφίτσες δεντρολίβανου.
- Τοποθετούμε το αρνί σε 2-3 μεγάλες λαδόκολλες και με το χέρι μας αλείφουμε τριγύρω με το παγωμένο φυτικό βούτυρο.
- Τοποθετούμε επάνω στο αρνί το δεύτερο κλαδάκι δεντρολίβανου και τυλίγουμε τις λαδόκολλες.
- Εξωτερικά το τυλίγουμε και με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.
- Το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 3,5 ώρες.
- Ανοίγουμε τις λαδόκολλες και αφήνουμε λίγο να ροδίσει η πέτσα του αρνιού.