Στο Ιόνιο όπως και σε όλη την Ελλάδα το πασχαλινό τραπέζι έχει αρνί. Αυτή είναι μία φανταστική συνταγή, για όλους εσάς που δεν θέλετε ή δεν το έχετε να...

Στο Ιόνιο όπως και σε όλη την Ελλάδα το πασχαλινό τραπέζι έχει αρνί. Αυτή είναι μία φανταστική συνταγή, για όλους εσάς που δεν θέλετε ή δεν το έχετε να σουβλίσετε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ζακυνθινό γεμιστό αρνί

  • 1/2 αρνάκι (το μπροστινό μέρος) περίπου 4 κιλά
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. άνηθο και μάραθο
  • 6-7 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κλων. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και 2 κλαδάκια ολόκληρα
  • Λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. φυτικό βούτυρο λιωμένο για τη γέμιση
  • 3 κ.σ. φυτικό βούτυρο παγωμένο για να αλείψουμε το αρνί εξωτερικά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βρέχουμε το κρέας με κρασί.

    Ψήσιμο σε λαδόκολλες

    Για το ζακυνθινό γεμιστό αρνί

    Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε για το γεμιστό αρνί, είναι να πλύνουμε το κρέας.

    Το στραγγίζουμε και το σκουπίζουμε.

    Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά με το κρασί και το αφήνουμε να στεγνώσει.

    Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το σκόρδο, το λιωμένο βούτυρο και τα αρωματικά.

    Γεμίζουμε το εσωτερικό του αρνιού και βάζουμε το ένα από τα δύο κλαδάκια δεντρολίβανου ολόκληρο, καθώς και λίγο πιπέρι.

    Ράβουμε για να μη βγει η γέμιση.

    Με μυτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές τρυπίτσες στο αρνί και μπήγουμε τουφίτσες δεντρολίβανου.

    Τοποθετούμε το αρνί σε 2-3 μεγάλες λαδόκολλες και με το χέρι μας αλείφουμε τριγύρω με το παγωμένο φυτικό βούτυρο.

    Τοποθετούμε επάνω στο αρνί το δεύτερο κλαδάκι δεντρολίβανου και τυλίγουμε τις λαδόκολλες.

    Εξωτερικά το τυλίγουμε και με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου.

    Το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 3,5 ώρες.

    Ανοίγουμε τις λαδόκολλες και αφήνουμε λίγο να ροδίσει η πέτσα του αρνιού.

    Διαφήμιση

    Τι συνοδευτικό θα κάνεις για το πασχαλινό σου τραπέζι;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×