• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
49
  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμ. ζαμπόν
  • 350 γραμ. κασέρι
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 κ.σ. ανάμεικτο σουσάμι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζαμπονοκασερόπιτα

    Αφήνουμε  το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

    Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό χωριάτικο φύλλο με τη συνταγή που σας έχω εδώ.

    Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.

    Στρώνουμε κάτω το 1 φύλλο ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στρώνουμε το επόμενο, ραντίζουμε ξανά με ελαιόλαδο και στρώνουμε το τρίτο φύλλο.

    Κάνουμε στρώση ζαμπόν και από πάνω στρώση κασέρι κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε σε μια στρώση.

    Καλύπτουμε με φέτες πιπεριάς, στρώνουμε ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, στρώση ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, πιπεριά.

    Καλύπτουμε την πίτα με το πέμπτο φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια και καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο.

    Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.

    Πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο και άσπρο σουσάμι.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω ομοιόμορφα. Έχει όψη και υφή πίτας, αλλά γεύση πίτσας.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τις ωραιότερες σπιτικές πίτες με χωριάτικο φύλλο!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται