Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.
- Τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.
- Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.
- Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
- Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.
- Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.
- Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.