Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Εξοπλισμός
Σχάρα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα, θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
- Απλώνουμε το κρύο φύλλο σφολιάτας, σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Χαράζουμε νοητά (ελαφρά) τη σφολιάτα, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, χωρίς να την κόψουμε μέχρι κάτω, σε τρεις ίσες και φαρδιές λωρίδες.
- Αφήνουμε τη μεσαία λωρίδα κενή και κόβουμε σε 12 διαγώνιες λωρίδες τα δύο πλαϊνά κομμάτια σφολιάτας.
- Στη μέση αλείφουμε τη μουστάρδα.
- Επάνω βάζουμε το μισό από το τριμμένο τυρί.
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
- Κλείνουμε πάνω και κάτω ανασηκώνοντας τις άκρες γύρω από την γέμιση. Κάνουμε θήκη για να κρατήσουμε μέσα όλα τα υλικά της γέμισης.
- Κλείνουμε και τα πλαϊνά σταυρωτά επάνω στην γέμιση. Πιάνουμε δηλαδή εναλλάξ δεξιά κι αριστερά τις λωρίδες ζύμης και τις σταυρώνουμε πλεξούδα πάνω στη γέμιση.
- Αλείφουμε με πινέλο με το διάλυμα αυγού όλη την επιφάνεια της σφολιάτας (χτυπημένος κρόκος με λίγο νερό).
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά να ροδίσει πολύ καλά και να φουσκώσει.
- Κόβουμε σε έξι ή οκτώ κομμάτια και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
- Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τη σφολιάτα.