Ζαμπονοτυρόπιτα

Φανταστική και εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας. Πλούσια σε τυριά και ζαμπόν, αφράτη και χρυσαφένια. Εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Εύκολη
1:15

12

15 λεπτά

1 ώρα

ζαμπονοτυροπιτα

Υλικά

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Πυρίμαχο σκεύος

Πυρίμαχο σκεύος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε όλα τα τυριά στον χοντρό τρίφτη ή τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ψιλοκόβουμε (διαλύουμε) 4 φύλλα κρούστας, τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  4. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, ένα-ένα, βουτυρωμένα.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν και σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
  6. Χαράζουμε ελαφρά τη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς να την πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός, προσθέτουμε το γάλα και περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα.
  8. Την αφήνουμε να σταθεί στον πάγκο της κουζίνας για 15 λεπτά.
  9. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να αποκτήσει όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.
Απόρρητο