Υλικά
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
Εκτέλεση
- Τρίβουμε όλα τα τυριά στον χοντρό τρίφτη ή τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε (διαλύουμε) 4 φύλλα κρούστας, τα προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, ένα-ένα, βουτυρωμένα.
- Αδειάζουμε τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν και σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
- Χαράζουμε ελαφρά τη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς να την πιέζουμε και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός, προσθέτουμε το γάλα και περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα.
- Την αφήνουμε να σταθεί στον πάγκο της κουζίνας για 15 λεπτά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να αποκτήσει όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.









