• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
106
  • 400 γρ. αλευρι γ.ο.χ
  • 3 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • 250 γρ. κασερι
  • 160 γρ. ζαμπον
  • 1 τεμάχιο/ια πιπερια
  • 5 τεμάχιο/ια αυγα
  • 220 γρ. γάλα
  • 220 γρ. ελαιολαδο
  • πιπερι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα  25 εκ. με τρύπα στη μέση.

    Τα στερεά υλικά

    Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.

    Προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν και την πιπεριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

    Υγρά υλικά

    Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.

    Το μίγμα

    Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.

    Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται