• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 λεπτά
399
  • 500 γρ. ώριμες κατακόκκινες φράουλες
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης (12 γρ.)
  • 3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Το μιγμα

    Kρατάμε μικρές ώριμες και γερές φράουλες με το κοτσάνι τους στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια του.

    Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5-7′ να φουσκώσουν.

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. 

    Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμόνι.

    Τις αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους, να μαραθούν δηλαδή ελαφρά.

    Ζεσταίνουμε 50 γραμμάρια νερό.

    Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες.

    Στησιμο

    Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό.

    Το προσθέτουμε στο μιγμα και ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε σε φόρμα, ή σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

    Για μια νύχτα σίγουρα.

    Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε.

    Αν θέλετε  να βγει πολύ σφιχτό προσθέστε 3 φύλλα ζελατίνη επιπλέον.

    Βίντεο

    Εσύ τι άλλο φτιάχνεις με φράουλες;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται