Εκτέλεση
Για το ζελέ φράουλα, κρατάμε μικρές ώριμες και γερές φράουλες με το κοτσάνι τους στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια του ζελέ στο τέλος.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 5-7′ να φουσκώσουν.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Μάθετε περισσότερα για το σωστό πλύσιμο και καθάρισμα της φράουλας.
Τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε μπολ με 1/2 φλ. ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Τις αφήνουμε για 30′ στο ψυγείο να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους, να μαραθούν δηλαδή ελαφρά.
Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις φράουλες.
Στύβουμε τη ζελατίνη και την διαλύουμε καλά στο ζεστό νερό. Το προσθέτουμε στον πούρε φράουλας και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε φόρμα, ή σε μπολ και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ. Για μια νύχτα σίγουρα.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε.
Αν θέλετε το ζελέ φράουλας να βγει πολύ σφιχτό προσθέστε 3 φύλλα ζελατίνη επιπλέον.