• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
79
  • 2 αυγά
  • 2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 8-10 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 4 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • ελαιόλαδο για το ταψί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ζυμαρόπιτα με λιαστές ντομάτες

    Για την εύκολη ζυμαρόπιτα με λιαστές ντομάτες, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170οC, στον αέρα.

    Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας αραιός χυλός.

    Τοποθετούμε άδειο το ταψί νούμερο 36 στο φούρνο, να ζεσταθεί καλά, για 7΄-8΄. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε 4 κ.σ. από το λάδι τους.

    Βγάζουμε με προσοχή (γιατί καίει) το άδειο ταψί από το φούρνο και το αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο καλά στη βάση και στα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα τη ζυμαρόπιτα, πασπαλίζουμε με τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και τη φρέσκια ρίγανη. Περιχύνουμε με το λάδι της λιαστής ντομάτας.

    Ψήνουμε τη ζυμαρόπιτα για περίπου 50΄, ώσπου να ροδίσει.

    Αν σας άρεσε αυτή η εύκολη ζυμαρόπιτα με λιαστές ντομάτες, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται