Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Δεν ρίχνουμε όλο το νερό μονομιάς, γιατί μπορεί να μην το χρειαστεί όλο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη για τα πιτάκια με τυρί σε 10 μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Τα πλάθουμε στρογγυλά και με το δάχτυλο κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο.
- Γεμίζουμε κάθε μπαλάκι με λίγα τρίμματα φέτας και το κλείνουμε ώστε να καλυφθεί καλά το τυρί.
- Πατάμε με τις παλάμες μας για να γίνουν πλακέ. (Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε πλάστη για να τις ανοίξουμε σαν λεπτό φύλλο.)
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις τηγανίτες χωρίς λιπαρή ουσία, για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Για μοναδική απόλαυση, σερβίρουμε με μέλι.
Tips
- Μπορούμε να διατηρήσουμε τις ωμές τηγανίτες στην κατάψυξη και να ψήνουμε κάθε φορά όσες θέλουμε.
- Ψήνονται επίσης εξαιρετικά και στην τοστιέρα.









