Εκτέλεση
Για τη ζύμη μπριός, τα αυγά πρέπει να είναι κρύα κατευθείαν από το ψυγείο. Το αλεύρι το παγώνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να μην αναπτύξει θερμοκρασία στο ζύμωμα. Ειδικά, όταν είναι ζεστός ο καιρός, αφήνουμε και παραπάνω ώρα στο ψυγείο πριν ζυμώσουμε.
Βάζουμε τα πρώτα 6 υλικά (αλεύρι, γάλα, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγά στον κάδο με το γάντζο ζυμώματος. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστικότητα. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα και να μην κολλάει πια στα χέρια.
Στο τέλος του ζυμώματος, η ζύμη να μην υπερβαίνει τους 24-25º C.
Τη βάζουμε σε μπολ. Τυλίγουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε ψυγείο, όπου θα κάνει το δεύτερο φούσκωμα όσο κρυώνει.
Όταν γίνει το δεύτερο φούσκωμα, τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε σε μπολ. Τυλίγουμε με μεμβράνη. Στους 5º C (ψυγείο) διατηρείται μέχρι την επόμενη μέρα, που δίνουμε το επιθυμητό σχήμα. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο τις παρασκευές που θα φτιάξουμε με αυτή τη ζύμη.