"
Η ζύμη κουρού με 3 υλικά είναι μοναδική σαν υφή κουροσφολιάτας που πρέπει να δοκιμάσετε. Θα βρείτε την καλύτερη ζύμη...

Η ζύμη κουρού με 3 υλικά είναι μοναδική σαν υφή κουροσφολιάτας που πρέπει να δοκιμάσετε. Θα βρείτε την καλύτερη ζύμη κουρού!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη ζύμη κουρού

  • 650 γρ. αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για τσουρέκι
  • 30 γρ. αλάτι
  • 400 γρ. μαργαρίνη πλάκα σκληρή
  • 300 γρ. νερό (κατά προσέγγιση)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αυθεντική επαγγελματική ζύμη κουρού από την Αργυρώ που θα λατρέψετε! Αυτή η ζύμη κουρού είναι ότι πιο εύκολο έχετε φτιάξει. Αρχικά, για τη ζύμη κουρού με 3 υλικά ξεκινάμε με το μίγμα.

    Για το μίγμα

    Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο σε κομματάκια, στον κάδο του μίξερ, θα δουλέψουμε με το φτερό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 3′ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να μοιάζει το αλεύρι με βρεγμένη άμμο.

    Προσθέτουμε το νερό και φτιάχνουμε μία ζύμη ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή.

    Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 ´.

    Κόβουμε την αυθεντική ζύμη κουρού σε μπαλάκια περίπου των 50 γραμ.

    Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.

    Γεμίζουμε και κλείνουμε μισοφέγγαρο.

    Αλείφουμε με αυγά και ψήνουμε στους 190°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30′.

    Με αυτή την εκτέλεση, έχει πιο μπισκοτένια υφή.

    Η ζύμη κουρού με 3 υλικά είναι ιδανική για μικρές παρασκευές.

    Μπορούμε να προσθέσουμε 2 πρέζες ζάχαρη και 1 κουταλιά ξύδι για περισσότερη ένταση.

    Διαφήμιση

    Για σφολιατένια υφή

    Μπορούμε να κάνουμε το εξής για διαφορετική υφή της ζύμης:
    Βάζουμε από την αρχή όλα τα υλικά στον κάδο, αλλά μόνο τη μισή ποσότητα βουτύρου.

    Αφού ομογενοποιηθεί, κόβουμε σε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε στον κάδο με τη ζύμη.

    Δε δουλεύουμε πολύ το μίγμα, ας φαίνονται τα κομματάκια βουτύρου.

    Βγάζουμε την αυθεντική ζύμη κουρού και δίνουμε μια διπλή βόλτα με τον πλάστη.

    Ξεκουράζουμε στο ψυγείο 15′, έπειτα δίνουμε δυο μονές βόλτες, ξεκουράζοντας τη ζύμη κουρού ενδιάμεσα για 15′ την φορά.

    Με αυτό τον τρόπο έχει πιο σφολιατένια υφή ζύμη κουρού, με στρώσεις ενδιάμεσα και θρυμματίζεται, αφού ψηθεί.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×