Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα νηστίσιμα ζυμαρικά με αβοκάντο και vegan σάλτσα με καρύδια, μουσκεύουμε πρώτα το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι.
Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι. Τα αλέθουμε όλα. Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα. Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.
Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι.
Δείτε εδώ πώς θα τεμαχίσετε το αβοκάντο εύκολα και γρήγορα.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Ποιος είπε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν θέση σε ένα διαιτολόγιο απώλειας βάρους. Προτιμήστε πέννες ολικής (αυξάνουν τον κορεσμό) και το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί πολύ ισορροπημένη διατροφικά επιλογή καθώς μας δίνει ενέργεια, καλής ποιότητας λιπαρά (από ελαιόλαδο και αβοκάντο) που χρειαζόμαστε, καθώς και ποσότητα πρωτεϊνών από τις πέννες και τα καρύδια. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί για να αυξήσετε την πρωτεϊνική αξία κι απολαύστε τα χωρίς τύψεις. «
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Κάνετε vegan διατροφή; Δείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές εδώ!