Εύκολη, πολύ γρήγορη και πρωτότυπη, αυτή η νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με αβοκάντο και vegan σάλτσα με καρύδια, δεν θα αφήσει κανέναν...

Εύκολη, πολύ γρήγορη και πρωτότυπη, αυτή η νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με αβοκάντο και vegan σάλτσα με καρύδια, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
88

Για τα νηστίσιμα ζυμαρικά

  • 2 φλ. καρύδια
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. βίδες
  • Για το σερβίρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 440 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 55% Υδατ/κες
  • 15% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τα ζυμαρικά με αβοκάντο

Μουσκεύουμε πρώτα το ψωμί σε νερό.

Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι.

Τα αλέθουμε όλα, για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με αβοκάντο.

Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα.

Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.

Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.

Δείτε εδώ πώς θα τεμαχίσετε το αβοκάντο εύκολα και γρήγορα.

Αν λατρέψατε τα ζυμαρικά με αβοκάντο, δείτε και την παρακάτω νηστίσιμη συνταγή με αβοκάντο.

Σαλάτα με γαρίδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προτεινόμενος εξοπλισμός

Συμβουλή του Ειδικού

Ποιος είπε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν θέση σε ένα διαιτολόγιο απώλειας βάρους. Προτιμήστε πέννες ολικής (αυξάνουν τον κορεσμό) και το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί πολύ ισορροπημένη διατροφικά επιλογή καθώς μας δίνει ενέργεια, καλής ποιότητας λιπαρά (από ελαιόλαδο και αβοκάντο) που χρειαζόμαστε, καθώς και ποσότητα πρωτεϊνών από τις πέννες και τα καρύδια. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί για να αυξήσετε την πρωτεϊνική αξία κι απολαύστε τα χωρίς τύψεις.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται