"
Ζυμαρικά με σάλτσα από σπανάκι και τυρί που γίνεται κρέμα. Έτοιμο σε λιγότερο από 15′ και είναι...

Ζυμαρικά με σάλτσα από σπανάκι και τυρί που γίνεται κρέμα. Έτοιμο σε λιγότερο από 15′ και είναι πεντανόστιμο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα ζυμαρικά με σπανάκι

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ταλιατέλες ή 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 450 γρ. σπανάκι
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 250 γρ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα
  • 50 γρ. τυρί ροκφόρ ή φέτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σάλτσα σπανάκι

    Ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2′. 

    Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για 3-4′ για τα ζυμαρικά με σπανάκι.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα τυριά.

    Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα. 

    Αποσύρουμε από την φωτιά.

    Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία.

    Τα αφήνουμε  στην άκρη για λίγο.

    Διαφήμιση

    Για τα ζυμαρικά με σπανάκι

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

    Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

    Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.

    Αφήνουμε για 1′ .

    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά (σε χαμηλή φωτιά) και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από σπανάκι.

    Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.

    Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα από το σπανάκι επάνω στα ζυμαρικά.

    Για το σερβίρισμα

    Σερβίρουμε στα πιάτα.

    Τρίβουμε λίγο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο ζυμαρικών.

    Τρίβουμε πιπέρι.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×