Για τη σάλτσα σπανάκι
Ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2′.
Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για 3-4′.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τα μυρωδικά και τα τυριά.
Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία.
Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Για τα ζυμαρικά με σπανάκι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια.
Αφήνουμε για 1′ .
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά (σε χαμηλή φωτιά) και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από σπανάκι.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.
Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα από το σπανάκι επάνω στα ζυμαρικά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε στα πιάτα.
Τρίβουμε λίγο τυρί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο κάθε πιάτο ζυμαρικών.
Τρίβουμε πιπέρι.
Αγαπάτε τα ζυμαρικά; Δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές εδώ.
Και αν σας αρέσει το σπανάκι, ρίξτε και μια ματιά εδώ!