Ζύμη για πιροσκί

Ζύμη για πιροσκί και απολαύστε με γέμιση της επιλογής σας. Μπορείτε να τα γεμίσετε με τυρί, κιμά, πατάτα ή λουκάνικο.

Εύκολη
0:35

12 - τμχ.

10 λεπτά

25 λεπτά

πιροσκί - πιροσκί συνταγή - ζύμη για πιροσκί - πιροσκί στο φούρνο - πιροσκί με τυρί - πιροσκί με κιμά - πιροσκί νηστίσιμα - πιροσκί αργυρώ - εύκολη ζύμη για πιροσκί - πιροσκί φούρνου - εύκολη συνταγή για πιροσκί - πιροσκί ποντιακά - πιροσκί με πατάτα - πιροσκί λουκάνικο - piroski

Υλικά

Εξοπλισμός

Φούρνος

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τη μαγιά.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κρόκο αυγού και το βούτυρο.
  3. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το αλεύρι.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να μαζευτούν σε μπάλα.
  5. Δουλεύουμε λίγο τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να γίνει λεία, απαλή και εύπλαστη.
  6. Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, σε χλιαρό σημείο, για περίπου 45′.
  7. Αφού ετοιμάσουμε και τη γέμιση της επιλογής μας, αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την πατάμε να ξεφουσκώσει.
  8. Τη ζυμώνουμε ελαφρά.
  9. Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε δίσκους με διάμετρο 10 εκ.
  10. Βάζουμε από 1 κ.σ γέμιση.
  11. Βρέχουμε τις άκρες.
  12. Κλείνουμε τις ενώσεις και ρολάρουμε το πιροσκί στο χέρι μας, δίνοντάς του σχήμα λουκάνικου.
  13. Ακουμπάμε τα πιροσκί σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
  14. Αφού τα τελειώσουμε αφήνουμε για 15′-20′ να ξεφουσκώσουν.
  15. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού ή με γάλα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσουν.
  16. Μπορείτε να τα γεμίσετε με τυρί, κιμά, λουκάνικο ή πατάτα.
Απόρρητο