Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια τυρόπιτα κουρού που όταν καλοψηθεί και ροδίσει είναι αφράτη θρυμματιστή και πεντανόστιμη. Με τη ζύμη για...

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια τυρόπιτα κουρού που όταν καλοψηθεί και ροδίσει είναι αφράτη θρυμματιστή και πεντανόστιμη.

Με τη ζύμη για τυροπιτάκια κούρου με γιαούρτι, μπορείτε να φτιάξε εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι για παιδιά για να τα ξετρελάνετε. Μας δίνει μια ζύμη για τυροπιτάκια η Αργυρώ για τα πιο εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι που θα γίνουν τα αγαπημένα όλων. Με ωραία υλικά φτιάχνετε την πιο απίστευτη και τραγανή ζύμη για τυροπιτάκια.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
162

Υλικά

  • Μερίδες 25 τμχ

Για τη ζύμη για τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακή (θερμ. δωμ.)
  • 1 κεσέ γιαούρτι πλήρες (200 γρ.)
  • 1 αυγό (χτυπημένο)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • Προαιρετικά
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο σουσάμι ή μαυροσούσαμο
  • Διάλυμα αυγού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη ζύμη κουρού

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.

    Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το αυγό, το αλάτι, και το κεφαλοτύρι.

    Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε στο κέντρο παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι στα υγρά.

    Αφού ενωθούν σε ζύμη τα υλικά και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ, βγάζουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο.

    Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Πρέπει να είναι εύπλαστη, αφράτη, και απαλή.

    Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.

    Πλάθουμε δύο μπάλες ζύμης, πατάμε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν πλακέ και τις τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί.

    Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο.

    Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα δύο φύλλα με χοντρό πλάστη. Γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας, ανάλογα με την πίτα που θα φτιάξουμε. Τυρόπιτα, κιμαδόπιτα, κρεμμυδόπιτα και άλλες.

    Η ζύμη κουρού με γιαούρτι μπορεί να γίνει ατομικά τυροπιτάκια κουρού ή μεγάλη πίτα κουρού με ένα φύλλο πάνω και ένα κάτω.

    Αν πρόκειται να κάνουμε πίτα, το πάχος του κάθε φύλλου  πρέπει να είναι περίπου 0,3 χιλιοστά, όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό.

    Δεν ξεχνάμε στη μεγάλη πίτα κουρού να χαράξουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο, σε μερικά σημεία.

    Αν πρόκειται να κάνουμε τυροπιτάκια ή ατομικές τυρόπιτες το φύλλο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο παχύ. Ανάλογα την προτίμηση σας.

    Για να γυαλίζει το φύλλο κουρού, αλείφουμε πριν το ψήσιμο με διάλυμα αυγού, γάλα ή και τα δύο μαζί.

    Με αυτή την υπέροχη ζύμη, φτιάξτε εύκολα τυροπιτάκια με γιαούρτι για παιδιά και θα ξετρελαθούν.

    Αν σας άρεσε η ζύμη για τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι, δοκιμάστε και αυτή τη ζύμη για τυροπιτάκια:

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Μυστικά για: Γλυκά και φαγητά με αυγά
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται