Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΟΣ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΟΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα πρώτα 6 υλικά, αλεύρι, γάλα, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγά στον κάδο με το γάντζο ζυμώματος. Ζυμώνουμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το βούτυρο σε κομμάτια ζυμώνοντας μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει πια στα χέρια.
- Στο τέλος, η ζύμη να μην υπερβαίνει τους 24-25ºC.
- Τη βάζουμε σε μπολ, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Όταν διπλασιαστεί σε όγκο τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε ψυγείο, όπου θα κάνει το δεύτερο φούσκωμα όσο κρυώνει.
- Όταν γίνει το δεύτερο φούσκωμα, τη ξεφουσκώνουμε στον πάγκο και τη βάζουμε σε μπολ. Τυλίγουμε με μεμβράνη.
- Στους 5ºC (ψυγείο) διατηρείται μέχρι την επόμενη μέρα, που δίνουμε το επιθυμητό σχήμα.
- Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο τις παρασκευές που θα φτιάξουμε με αυτή τη ζύμη.