Είναι η πιο νόστιμη ζύμη για τάρτα και η προσθήκη του γιαουρτιού της δίνει απίστευτη γεύση. Aυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια για κάθε τάρτα που...

Είναι η πιο νόστιμη ζύμη για τάρτα και η προσθήκη του γιαουρτιού της δίνει απίστευτη γεύση. Aυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια για κάθε τάρτα που φτιάχνετε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
28

Υλικά

  • Μερίδες 2 τάρτες
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.

    Τα ζυμώνουμε τα υλικά μας λίγο να μαζευτούν και να γίνουν σαν μπάλα.

    Χωρίζουμε την ζύμη που είναι σαν μπάλα σε δυο κομμάτια (μπαλάκια).

    Πατάμε τα μπαλάκια στις παλάμες να γίνουν πλακέ.

    Τυλίγουμε τα μπαλάκια με μεμβράνη κουζίνας.

    Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

    Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα.

    Τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο.

    Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας

    Τρυπάμε ελαφρά τη ζύμη  με ένα πιρούνι.

    Την αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

    Αφού ετοιμάσουμε και προσθέσουμε τη γέμιση ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά ανάλογα και με τη γέμιση που θα βάλουμε,

    Τι τάρτα προτιμάς να φτιάχνεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται