23.09.2019
Πώς βράζω κουνουπίδι χωρίς να μυρίζει
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

ΠΩΣ ΒΡΑΖΩ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ
Θέλετε να βράσετε κουνουπίδι αλλά διστάζετε καθώς σκέφτεστε τη βαριά μυρωδιά που θα αφήσει μετά στο σπίτι; Υπάρχουν μερικά κολπάκια, που θα μειώσουν αυτή τη μυρωδιά για να απολαύσετε χωρίς μπελά αυτό το θρεπτικό και νόστιμο λαχανικό.
- Πρώτο και σημαντικότερο, μην παραμαγειρεύετε το κουνουπίδι. Σπάστε το με τα χέρια σε κομμάτια πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και βράστε το, τόσο ώστε ίσα που να μαλακώσει. Το πολύ βράσιμο σχηματίζει την πολύ έντονη μυρωδιά.
- Μαγειρέψτε το στον ατμό ή κάντε το σοτέ στο τηγάνι. Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν αναδύεται η γνωστή μυρωδιά.
- Στύψτε μισό λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι και ρίξτε και την λεμονόκουπα μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέστε ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί μέσα στην κατσαρόλα που το βράζετε. Αυτό θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της μυρωδιάς.
- Προσθέστε ένα κομμάτι σέλινο μέσα στην κατσαρόλα.
- Βράστε το κουνουπίδι με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι ένα βαμβάκι το οποίο προηγουμένως έχετε ποτίσει με ξίδι.
Τώρα που μάθατε αυτά τα χρήσιμα μυστικά, δείτε όλες τις συνταγές για κουνουπίδι εδώ και διαλέξτε την αγαπημένη σας!
Αν βρήκατε χρήσιμες τις συμβουλές μου ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω άρθρο.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ