Τιραμισού χωρίς αυγά, πιο ελαφρύ, αέρινο με όλη τη μαγική γεύση που γνωρίζουμε. Έτοιμο σε 10 λεπτά. Απολαύστε τα μοναδικά αρώματα του καφέ μπλεγμένα με τις...

Τιραμισού χωρίς αυγά, πιο ελαφρύ, αέρινο με όλη τη μαγική γεύση που γνωρίζουμε. Έτοιμο σε 10 λεπτά. Απολαύστε τα μοναδικά αρώματα του καφέ μπλεγμένα με τις νότες του λικέρ, καμουφλαρισμένα από μία κρέμα απόλαυση. Μια εύκολη και light εκδοχή του ιταλικού γλυκού που τόσο καλά γνωρίζουμε.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
479

Για το τιραμισού χωρίς αυγά

  • 2 συσκ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
  • 3 κ.σ. αμαρέτο ή άλλο λικέρ της αρεσείας σας
  • 250 γρ. βραστό νερό

Για την κρέμα τυριού

  • 500 γρ. τυρί κρέμα light σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κ.σ. ζάχαρη (ίσως και λίγο επιπλέον κατά βούληση)
  • 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 150 γρ. ξύσμα σοκολάτας
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγο κακάο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το τιραμισού χωρίς αυγά

    Χρησιμοποιούμε ταψί 33×24 εκατ. 

    Αρχικά χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό.

    Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

    Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση στο ταψί (η κάθε στρώση είναι 1 πακέτο).

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.

    Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα.

    Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα δύο μίγματα.

    Για το στήσιμο

    Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβαγιάρ στο ταψί.

    Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.

    Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μισό ξύσμα σοκολάτας.

    Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια δεύτερη στρώση.

    Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας.

    Παγώνουμε το τιραμισού στο ψυγείο, το λιγότερο για μία ώρα.

    Ιδανικά το τιραμισού χωρίς αυγά, είναι καλύτερο μετά από 3 με 4 ώρες αναμονής στο ψυγείο.

    Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.

    Δείτε εδώ τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας!

    Θέλετε περισσότερα light γλυκά; Βρείτε τα όλα!

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές για τιραμισού, δεν έχετε παρά να δείτε και την παρακάτω συνταγή για το κλασικό τιραμισού.

    Βίντεο

    Ποιο γλυκό εσείς θα επιλέγατε να φτιάξετε χωρίς αυγά;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται