Για το τιραμισού χωρίς αυγά
Χρησιμοποιούμε ταψί 33×24 εκατ.
Αρχικά χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη, το αμαρέτο και το βραστό νερό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια στρώση στο ταψί (η κάθε στρώση είναι 1 πακέτο).
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, σε χαμηλή ταχύτητα για 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν τα δύο μίγματα.
Για το στήσιμο
Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού στα σαβαγιάρ στο ταψί.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το μισό ξύσμα σοκολάτας.
Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και κάνουμε μια δεύτερη στρώση.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας.
Παγώνουμε το τιραμισού στο ψυγείο, το λιγότερο για μία ώρα.
Ιδανικά το τιραμισού χωρίς αυγά, είναι καλύτερο μετά από 3 με 4 ώρες αναμονής στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.
Δείτε εδώ τα 12 μυστικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά στα γλυκά σας!
Θέλετε περισσότερα light γλυκά; Βρείτε τα όλα!