Κρουασάν με σπιτική πραλίνα και φουντούκια

Εύκολη
0:20

8

10 λεπτά

10 λεπτά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Μπεν Μαρί

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ

  1. Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι.
  2. Τα ψήνουμε για 10΄ στους 200°C.
  3. Tα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν.
  4. Aφού κρυώσουν, τα αλέθουμε στο μίξερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, κοσκινισμένο, το ζαχαρούχο γάλα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, το βάζουμε σε βάζο των 400 γρ.
  7. Το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως. Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
  8. Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν, βάζουμε λίγη σπιτική πραλίνα φουντουκιού, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και φουντούκι.
  9. Τα βάζουμε 3’ στο φούρνο να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας.
Απόρρητο