Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΡΑΛΙΝΑ
- Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι.
- Τα ψήνουμε για 10΄ στους 200°C.
- Tα βάζουμε σε πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδιστούν.
- Aφού κρυώσουν, τα αλέθουμε στο μίξερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, κοσκινισμένο, το ζαχαρούχο γάλα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, το βάζουμε σε βάζο των 400 γρ.
- Το αφήνουμε ανοιχτό μέχρι να κρυώσει τελείως. Το σκεπάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν, βάζουμε λίγη σπιτική πραλίνα φουντουκιού, πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και φουντούκι.
- Τα βάζουμε 3’ στο φούρνο να λιώσουν οι σταγόνες σοκολάτας.