Ένα γλυκό ιδιαίτερο ,φρουτένιο ζουμερό με μια αφράτη κρέμα.Αξιοποιείς όλα τα περισσεύματα από μπαγιάτικο κρουασάν και φρούτα που...

 

Ένα γλυκό ιδιαίτερο ,φρουτένιο ζουμερό με μια αφράτη κρέμα.Αξιοποιείς όλα τα περισσεύματα από μπαγιάτικο κρουασάν και φρούτα που περισσεύουνΜπορείς να αντικαταστήσεις τα κρουασάν με τσουρέκι,μπριός ή ψωμί.Αρχικά ψήνουμε τα μήλα στο τηγάνι με βούτυρο.
Ετοιμάζουμε μια εύκολη σάλτσα φρούτων με κόκκινα φρούτα ζάχαρη και λίγο κορν φλάουρ.Απλώνουμε τα κομμένα κρουασάν ή φέτες από τσουρέκι σε ένα ταψί.
Κάνουνε στρώση τα ψημένα μήλα και καλύπτουμε με την σάλτσα κόκκινη φρούτων.Για να δέσουν όλα τα υλικά και οι στρώσεις μεταξύ τους φτιάχνουμε μια απλή κρέμα από αυγά ,γάλα ,ζάχαρη και κρέμα γάλακτος.Περιχύνουμε όλα τα υλικά του γλυκού στο ταψί.
Αφήνουμε να σταθεί το γλυκό πριν το ψήσουμε.Το ψήνουμε και στην ουσία με το ψήσιμο δημιουργείται μια κρέμα που έχει γεύση φρούτων.Αφήνουμε το ψημένο γλυκό να σταθεί και να κρυώσει.Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Κόβουμε το κρύο γλυκό κανονικά σαν τουρτα και το σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα ή παγωτό.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
8
  • 1 συσκευασία αφράτα κρουασάν βουτύρου 14-16 κομμάτια (ψημένα)
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 2 ξινόμηλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 200 γραμ. αλεσμένη ψίχα αμυγδάλου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 250 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • Για το τελείωμα
  • 150 γραμ. φιλέ αμυγδάλου
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • κανέλα για γαρνίρισμα
  • Για τη σάλτσα φρούτων
  • 200 γραμ. κόκκινα φρούτα
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 μπαστούνι βανίλιας
  • 1 κ.γ κορν φλάουρ
  • 300 γραμ. φρούτα δάσους κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • επιπλέον
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τούρτα με γέμιση φρούτων

    Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

    Ζεσταίνουμε το τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε τα μήλα για 3-4 λεπτά να πιούν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. 

    Στήσιμο στο ταψί.

    Κόβουμε τα ψημένα κρουασάν στη μέση. 

    Βουτυρώνουμε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι 25 ή 27 εκατοστά. Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα δαχτυλίδι, τότε στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη φόρμα  και φροντίζουμε να καλύπτει τα πλαϊνά.

    Βουτυρώνουμε το χαρτί ψησίματος. Κάνουμε μια στρώση κρουασάν να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού χωρίς να υπάρχουν κενά. 

    Από πάνω βάζουμε σε μία στρώση τα μισά μήλα, τη μισή σάλτσα κόκκινων φρούτων και το μισό αλεσμένο αμύγδαλο. 

    Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Τελειώνουμε με κρουασάν. Πιέζουμε την επιφάνεια να κολλήσουν οι στρώσεις μεταξύ τους. 

    Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους, και τη ζάχαρη. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε να λιώσει η ζάχαρη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

    Περιχύνουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά. Αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά έως 1 ώρα στον πάγκο. (Μπορούμε να την ετοιμάσουμε και να την αφήσουμε μια νύχτα στο ψυγείο)

    Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τη ζάχαρη. 

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. 

    Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να σταθεροποιηθεί. 

    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά ξεφορμάρουμε με προσοχή. Αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος. (Αν ψήσετε σε ταψί θα την κόψετε μέσα στο ταψί, γιατί δεν ξεφορμάρεται).

    Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα. 

    Σερβίρεται, με μια μπάλα παγωτό ή με χτυπημένη κρέμα. 

    Για την σάλτσα φρούτων 

    Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τα φρούτα του δάσους, με την βανίλια και την ζάχαρη. 

    Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα φρούτων. Ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα φρούτα. 

    Ανακατεύουμε κι αφήνουμε στο πλάι για λίγα λεπτά να κρυώσουν. 

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται