Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Ιδανικό σκεύος για την ομελέτα με ασπράδια είναι ένα τηγάνι αντικολλητικό 22 εκατοστών.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα.
- Προσθέτουμε το τυρί cottage ή γιαούρτι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια να αφρατέψουν.
- Στα ασπράδια προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν κοτόπουλου ψιλοκομμένο κι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα υλικά στο τηγάνι.
- Όσο πιο χαμηλή η φωτιά τόσο πιο φουσκωτή θα γίνει.
- Κουνάμε τα υλικά με σπάτουλα.
- Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σκεπάζουμε φαγητό.
- Ψήνουμε για με 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Η ομελέτα με ασπράδια δεν χρειάζεται γύρισμα.
- Το καπάκι κρατάει την θερμοκρασία στο τηγάνι και ψήνεται ομοιόμορφα.
- Την βγάζουμε σε πιάτο.
- Είναι από τα φαγητά που μπορείς να πάρεις σε ταπεράκι στο γραφείο αλλά και για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους.