Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε νερό αλατισμένο σε κατσαρόλα.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
- Βυθίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 6-7 λεπτά, τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε σουρωτήρι, να φύγει όσο περισσότερο νερό έχουν μαζέψει.
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθετούμε στο φούρνο μεγάλο ταψί του έτσι ώστε να ζεσταθεί καλά..
- Με προσοχή βγάζουμε το καυτό ταψί από το φούρνο.
- Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
- Ανακινούμε καλά το σουρωτήρι με τις πατάτες ώστε να κάνουν εξογκώματα και αγριάδες στην επιφάνεια τους.
- Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ρίχνουμε πάλι στο καυτό ταψί με το λάδι.
- Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρά.
- Με ένα κουτάλι θα τις ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού το καυτό λάδι και να πιάσουν κρούστα.
- Αν θέλουμε, σ’ αυτή τη φάση πασπαλίζουμε με κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας.
- Εμένα προσωπικά μου αρέσουν σκέτες με αλάτι.
- Προσπαθήστε να μην είναι η μία πατάτα κολλημένη με την επιφάνεια της άλλης ώστε να ροδίσουν και να τραγανίσουν γύρω γύρω.
- Γι’ αυτό χρειαζόμαστε μεγάλο ταψί.
- Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε στην τελευταία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα για 40′- 45′, ώσπου να ροδίσουν καλά.
- Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε.