Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βαθιά και στενή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπούκοβο και το πιπέρι καγιέν και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3΄.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό.
- Έπειτα με τα χέρια λιώνουμε τις ντομάτες πάνω από την κατσαρόλα (για να πέφτει μέσα ο χυμός τους), προσθέτουμε και τον πελτέ και τ’ αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε για 30΄.
- Τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη, την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε για 10΄ επιπλέον, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
- Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα απευθείας και την υπόλοιπη τη φυλάμε στο ψυγείο για 5 ημέρες ή αφού κρυώσει καλά τη μοιράζουμε σε σακουλάκια και τη βάζουμε στην κατάψυξη.
- Διατηρείται για 2 μήνες.