Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΑΡΙΔΕΣ
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε το κέλυφος από το σώμα.
- Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Κόβουμε τα τρυφερά σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ.
- Σε 1/2 φλ. καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά.
ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
- Βάζουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2´.
- Τα βγάζουμε σε μπολ.
- Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα.
- Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε με προσοχή να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει.
- Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.
- Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό. Κάθε φορά που προσθέτουμε υγρασία, πρέπει προηγουμένως να έχει απορροφήσει το προηγούμενο.
- Στη μέση της εκτέλεσης, ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν.
- Όταν χυλώσει γύρω-γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 18’, ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1′ λεπτό.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε να χυλώσει.
- Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με σπαράγγια που κρατήσαμε αρχικά και τριμμένη παρμεζάνα.