Πίσω

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλους

Τα Χριστούγεννα της πανδημίας (ζωγραφιές παντού)

Ποιο είναι το μαγικό εκείνο συστατικό που κάνει τα Χριστούγεννα ευτυχισμένα; Τα δώρα, τα τραπέζια, οι χριστουγεννιάτικες συνταγές, τα πάρτι ή η ευχή των Χριστουγέννων; Την απάντηση στο ερώτημα «τι κάνει τα Χριστούγεννα ευτυχισμένα» δίνει η εμπειρία από τα ευτυχισμένα ή όχι Χριστούγεννα της πανδημίας. Η ευχή των Χριστουγέννων της πανδημίας δεν ζητούσε ακριβά δώρα, αλλά αγαπημένες στιγμές, που μένουν ζωντανές στη μνήμη σαν ζωγραφιές. Όσοι περάσαμε, με δικούς μας ανθρώπους, ευτυχισμένα τα Χριστούγεννα της πανδημίας, ανακαλύψαμε πόσο σημαντικές είναι για τον καθένα τέτοιες «ζωγραφιές». Όλοι μας μπήκαμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες συνταγές για γλυκά και φαγητά. Με την Αργυρώ να μας δίνει όλα τα μυστικά της για σίγουρη επιτυχία.

Τα Χριστούγεννα είναι των παιδιών

Τα παιδιά πλάθουν με τη φαντασία τους ευτυχισμένα Χριστούγεννα, ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν είναι καλά, και μας διδάσκουν τα σημαντικότερα μαθήματα. Οι εικόνες των Χριστουγέννων ζωντανεύουν μέσα από τις ζωγραφιές και για αυτό τα Χριστούγεννα των παιδιών είναι ευτυχισμένα. Ο Αϊ Βασίλης και ο τάρανδος με την κόκκινη μύτη σημαίνουν ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Ένας χιονάνθρωπος με καρότο για μύτη μπροστά σε ένα σπιτάκι με καμινάδα που καπνίζει. Καλικαντζαράκια που κουβαλάνε αγκομαχώντας πακέτα με χρωματιστές κορδέλες για να εκπληρώσουν μια παιδική ευχή των Χριστουγέννων. Χιονισμένοι κουραμπιέδες, ζωγραφιές πάνω στο κόκκινο τραπεζομάντιλο, και δίπλα ένα καταπράσινο έλατο με γυαλιστερές μπάλες και φωτάκια παντού. Το αστέρι της Βηθλεέμ, με μακριά ουρά κομήτη, τα προτρέπει να ψιθυρίσουν με ελπίδα την μυστική ευχή των Χριστουγέννων. Σε όλες τις παιδικές ζωγραφιές για τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα, απεικονίζεται μια ευχή των Χριστουγέννων. Των μικρών αλλά και των μεγάλων παιδιών.

Τα Χριστούγεννα είναι και των μεγάλων 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα παιδιά παρασύρουν και τους ενήλικες στο υπέροχο ταξίδι τους στη φαντασία. Γιατί και οι μεγάλοι φτιάχνουν τις δικές τους ζωγραφιές των Χριστουγέννων, με την ευχή τα Χριστούγεννα να είναι ευτυχισμένα.  Κάθε Χριστούγεννα, σε κάθε σπίτι, οι μεγάλοι, σαν ευτυχισμένα παιδιά, φτιάχνουν γλυκά και μπισκότα, τις δικές τους ζωγραφιές των Χριστουγέννων. Μικροί και μεγάλοι πλάθουν κουλουράκια, δεντράκια, σπιτάκια, και αστέρια της Βηθλεέμ, φτιαγμένα από ζάχαρη και βούτυρο. Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά είναι οι  ζωγραφιές των μεγάλων για τα Χριστούγεννα. Είναι ο τρόπος τους να χαθούν στην παιδικότητα των Χριστουγέννων, με την ευχή τα φετινά μεταπανδημικά Χριστούγεννα να είναι ευτυχισμένα.

Φέτος τα Χριστούγεννα φτιάξτε την καλύτερη συνταγή για δίπλες.

Δίπλες

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται