Πίσω

Γλυκά χωρίς ζάχαρη

Υγιεινά γλυκά χωρίς ζάχαρη

Υπάρχουν πολλοί από εμάς που δε διανοούμαστε να τελειώσουμε το μεσημεριανό ή το δείπνο μας χωρίς επιδόρπιο. Κάποιοι, μάλιστα, τρώμε βιαστικά το φαγητό, μόνο και μόνο για να φτάσουμε πιο γρήγορα στο γλυκό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να επιβαρύνουμε τον εαυτό μας με περιττές θερμίδες. Υπάρχει λύση! Γλυκά χωρίς ζάχαρη! Μοιάζει με οξύμωρο, κι όμως δεν είναι!  Τα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις. Τα τρως και δεν σε τρώνε. Μπορείς να τα φτιάξεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ώστε να μην τα βαρεθείς ποτέ. Οι επιλογές σχεδόν άπειρες. Υγιεινά γλυκά χωρίς ζάχαρη θα βρεις μέσα στις πολλές συνταγές της Αργυρώς που είναι ιδανικές και για διαβητικούς.

Τα γλυκά χωρίς ζάχαρη μπορούν να έχουν και γεύση και υφή και αρώματα συναρπαστικά. Είναι γλυκά με τα όλα τους, από αυτά που και μόνο που τα σκέφτεσαι γεμίζεις ενοχές. Και όταν τα τρως έχουν κάτι το οικείο. Στον ουρανίσκο σου θα φτάσουν γεύσεις και αρώματα φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Και τη λιπαρότητα, που είναι συνδεδεμένη με τα ανθυγιεινά, μπορείς να την πετύχεις και με πιο υγιεινούς τρόπους, χωρίς να καταφύγεις σε ζωικό βούτυρο. Θα τα χάσεις με το πρώτο κρατς!

Συνταγές χωρίς ζάχαρη

Συνταγές χωρίς ζάχαρη για απέραντη απόλαυση

Τα γλυκά χωρίς ζάχαρη που προτείνουμε δεν είναι μόνο υγιεινά, είναι ασφαλώς και διαιτητικά. Για παράδειγμα ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στα brownies χωρίς ζάχαρη; Υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων με διάφορες διατροφικές δυσανεξίες, που προσέχει πολύ την τροφή που θα καταναλώσει. Για να επιτευχθεί η γλυκιά γεύση του κάθε είδους, χρησιμοποιούμε μέλι, πετιμέζι, κακάο, φρούτα, ξηρούς καρπούς, στέβια ή άλλα γλυκαντικά. Κι αν κάποια από αυτά τα υλικά σάς φαίνονται κάπως εξεζητημένα, σκεφτείτε πως ό,τι μας απαλλάσσει απ’ τη ζάχαρη, αξίζει τον κόπο!

Κι επειδή, όπως λένε, το μάτι φέρνει την όρεξη, όλες οι παρακάτω συνταγές έχουν και πολύ ελκυστική εμφάνιση. Δεν πρόκειται, λοιπόν, μόνο για υγιεινές αλλά και πολύ ινσταγκραμικές λιχουδιές. Το κέικ με μέλι από την Αργυρώ θα δώσει το τέλειο κλικ για το προφίλ σου. Άλλωστε, όπως πολλοί πιστεύουν, τα όρια μεταξύ ζαχαροπλαστικής και τέχνης είναι δυσδιάκριτα. Με τη μόνη διαφορά πως η πρώτη έχει εφήμερο χαρακτήρα. Πόσο να αντισταθείς όταν βλέπεις μία σοκολατόπιτα τόσο λαχταριστή μπροστά σου;; Πριν γευτείτε, λοιπόν, τα γλυκά χωρίς ζάχαρη, φροντίστε να τα απαθανατίσετε στα stories σας! 

Οι πειραματισμοί μας δεν σταματούν ποτέ. Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε , προτείνουμε, προσπαθούμε να προλάβουμε τις επιθυμίες σας! Γι’ αυτό και η κατηγορία των γλυκών χωρίς ζάχαρη θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προτάσεις.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται