Οι φράουλες είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα και αξίζουν τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά.
Για την ακρίβεια, είναι το αγαπημένο φρούτο που χρησιμοποιώ μέσα σε συνταγές, καθώς μας δίνει πολλές δυνατότητες στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική.
Χρησιμοποιούμε τις φράουλες σε μοναδικά γλυκά, στα οποία προσδίδει απίθανη γεύση και φίνο αποτέλεσμα, αλλά και σε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες.
Η υπέροχη γεύση της απογειώνει κρέμες και κέικ, παγωτά και σιρόπια και γίνεται ο πιο νόστιμος συνεργός σε τούρτες και ζύμες.
Το χρώμα της αλλά και το σχήμα της, μάς δίνουν πάρα πολλές επιλογές στο γαρνίρισμα των γλυκών.
Παράλληλα μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σε αλμυρές παρασκευές όπως π.χ. σε υπέροχες σαλάτες.
Ξέρετε όμως πώς να διαλέξετε τις καλύτερες; Εδώ σας έχω όλα τα μυστικά για να τις επιλέξετε, να τις πλύνετε σωστά και να τις συντηρήσετε στο ψυγείο αλλά και στην κατάψυξη!