Τι καλύτερο από το να ξεκινάτε το πρωινό σας με σπιτική μαρμελάδα;

Τι καλύτερο από το να ξεκινάτε το πρωινό σας με σπιτική μαρμελάδα;

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 3 βάζα

Για τη μαρμελάδα φράουλα με μήλο

  • 2 κ. φράουλες (ώριμες και γερές)
  • 1 μήλο (τριμμένο)
  • 1½ κ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

    Βάζουμε σε ζεστά βάζα τη καυτή μαρμελάδα.

    Μαρμελάδα φράουλα με μήλο

    Πλένουμε πρώτα τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Μάθετε πώς θα καθαρίσετε σωστά τις φράουλες εδώ.

    Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε στρώσεις (φράουλες – ζάχαρη).

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο.

    Την επομένη τρίβουμε μέσα στη φράουλα το μήλο και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

    Μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει.

    Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

    Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει πια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε επίσης καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα.

    Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε.

    Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

    Διαφήμιση

    Για την αποθήκευση

    Όταν κρυώσουν τα βάζα, αποθηκεύουμε σε ντουλάπι.

    Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδα το συντηρούμε στο ψυγείο.

    Είναι βασικό τα βάζα να είναι αποστειρωμένα και ζεστά για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας.

    Μυστικά

    Όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα θα σας φαίνεται αρκετά ρευστή, αλλά όσο θα κρυώνει θα αρχίσει να σφίγγει.

    Γι’ αυτό το λόγο, αν δεν είστε σίγουρη για το δέσιμο της μαρμελάδας, σας προτείνω να την βγάλετε από την φωτιά έστω κι αν σας φαίνεται ρευστή.

    Αν χρειάζεται, αφού κρυώσει τελείως, την ξαναδένετε για λίγα επιπλέον λεπτά.

    Να θυμάστε όσο περισσότερη ώρα βράζετε μια μαρμελάδα, τόσο εξατμίζονται τα υγρά, ψήνεται η ζάχαρη, καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της.

    Υπολογίστε γύρω στα 25 λεπτά σε δυνατή φωτιά για μαρμελάδα με υπέροχο φραουλένιο χρώμα και άρωμα.

    Δείτε ακόμα περισσότερα μυστικά για τέλεια μαρμελάδα εδώ:

    Τα μυστικά
    Μυστικά για σπιτικές μαρμελάδες

    Τι θα μαγειρεύατε με φράουλα;

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×