"

Άλμη για φέτα: Πώς να συντηρήσω τη φέτα για μεγαλύτερο διάστημα

Η φέτα είναι ένα τυρί με άλμη, όπως και ο τελεμές, το γιδοτύρι και άλλα λευκά, με πλήρη ή με χαμηλά λιπαρά τυριά.

Τα τυριά αυτά, μπορούμε να τα αγοράσουμε συσκευασμένα σε άλμη, είτε χύμα, από τον πάγκο των τυριών. Όταν λοιπόν αγοράζουμε χύμα, πρέπει να καταναλωθούν σχετικά γρήγορα και μέσα σε διάστημα 4-5 ημερών. Για να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητη η άλμη για τυρί. Σας έχω παρακάτω τη σωστή αναλογία νερού αλατιού για άλμη για τυρί.

Τα τυριά αυτά, μπορούμε να τα αγοράσουμε συσκευασμένα σε άλμη, είτε χύμα, από τον πάγκο των τυριών. Όταν λοιπόν αγοράζουμε χύμα, πρέπει να καταναλωθούν σχετικά γρήγορα και μέσα σε διάστημα 4-5 ημερών. Για να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητη η άλμη.

Το ξέρετε ότι εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας άλμη για τυρί στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τα πιο απλά υλικά;

Τι θα χρησιμοποιήσετε;

1 λίτρο νερό
70 γραμ. αλάτι
Θερμόμετρο

Πώς θα φτιάξετε άλμη για τυρί φέτα;

Βάζετε το αλάτι στο νερό και ζεσταίνετε το αλατόνερο χωρίς να βράσει, στους 85-90°C για 30 δευτερόλεπτα. Κατόπιν βάζετε το αλατόνερο στο ψυγείο για να κρυώσει, μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 4°C. Τότε η άλμη είναι έτοιμη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Φροντίστε η άλμη να καλύπτει όλο το τυρί και αν πέσει η στάθμη της άλμης καθώς το καταναλώνετε συμπληρώστε με λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του τυριού  για να συντηρηθεί σωστά.

Το τυρί στην άλμη, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πάνω από ένα μήνα, διατηρώντας την υγρασία του, χωρίς να ξεραθεί, να κιτρινίσει ή να σκληρύνει.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×