Πως φτιάχνουμε την τέλεια πιατέλα τυριών

Τα τυριά είναι είναι μια νοστιμιά αγαπητή από όλους και μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας! Σε όλους μας αρέσουν, ξέρουμε όμως τον σωστό τρόπο να τα σερβίρουμε όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πιατέλα τυριών; Μάθε όλα τα μικρά πράγματα που πρέπει να προσέξεις προκειμένου να απολαύσεις τη γεύση τους στο έπακρο!

Συμβουλές για την ωραιότερη πιατέλα τυριών

Παρακάτω σας έχω 6 απλές συμβουλές για να σερβίρετε σωστά τα τυριά και να απολαύσετε παρέα με τους αγαπημένους σας.

1.Συντήρησε σωστά τα τυριά

Ιδανικά, το τυρί πρέπει να τυλίγεται σε ειδικό χαρτί για τυριά. Ωστόσο για μικρό διάστημα, 1-2 ημερών, μπορείς να το φυλάξεις και σε σακουλάκι τροφίμων ή ακόμη και πλαστική μεμβράνη, αλλά ποτέ διαφορετικά τυριά μαζί γιατί οι γεύσεις και τα αρώματα μεταφέρονται από το ένα στο άλλο! Επίσης, η κατάψυξη καταστρέφει τη γεύση, το άρωμα και την υφή των τυριών, οπότε μην καταψύχετε τα τυριά.

2.Σερβίρουμε τα τυριά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου και ποτέ κρύα.

Όταν αυτά είναι κρύα δεν αναδεικνύονται τα αρώματα και οι μοναδικές τους γεύσεις.

3.Προτιμήστε λίγο και καλό τυρί παρά μέτριο και πολύ.

Υπάρχουν στο εμπόριο τα τελευταία χρόνια πολλά τυριά τόσο επεξεργασμένα που δεν θα έπρεπε να λέγονται τυριά. Αυτά καλό θα είναι να τα αποφεύγετε. Επίσης, κατά την αγορά προσέξτε το τυρί σας να είναι φρεσκοκομμένο έτσι ώστε να μην έχει αλλοιωθεί η γεύση το άρωμα και η υφή του.

4.Καθαρίζουμε τη φλούδα μόνο αν αυτή είναι κερί.

Αφήνουμε τη φυσική φλούδα που έχουν πολλά τυριά και η οποία είναι βρώσιμη και σε πολλούς αρέσει να απολαμβάνουν.

 5.Δώστε σημασία στη σωστή παρουσίαση και τοποθέτηση στην πιατέλα τυριών.

Μην προσπαθείτε να χωρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα τυριά σε μια πιατέλα. Εκτός του ότι κάνει το κόψιμο και το σερβίρισμα δύσκολο, τα τυριά δεν πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους γιατί οι γεύσεις μπερδεύονται. Για τον ίδιο λόγο καλό θα είναι να υπάρχει και ένα σετ μαχαιριών για τυριά προκειμένου να κόβεται το καθένα όμορφα.

6.Φροντίστε τα συνοδευτικά.

Τα καλά τυριά δεν χρειάζονται πολλά συνοδευτικά, αλλά το σωστό συνοδευτικό για κάθε ένα μπορεί να απογειώσει τη γευστική εμπειρία. Ψωμί, βούτυρο, κράκερ, ωμά λαχανικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, φρούτα και μαρμελάδες, είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα συνοδευτικά για τυρί.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε