Πίσω

Αλεύρι χωρίς γλουτένη

Το αλεύρι χωρίς γλουτένη ενδείκνυται για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι με δυσανεξία στη γλουτένη ή με κοιλιοκάκη. Η γλουτένη αποτελεί κύρια πρωτεΐνη του αλευριού, η οποία δίνει και χαρακτηριστικό όγκο, συνεκτικότητα και ελαστικότητα στα διάφορα παρασκευάσματα. Η γλουτένη αποτελείται από δύο πρωτεΐνες τη γλουτενίνη και τη γλιαδίνη. Η γλουτένη προκαλεί πρόβλημα στους ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη ή με κοιλιοκάκη. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί με το αλεύρι χωρίς γλουτένη. Το συγκεκριμένο είδος αλεύρου δίνει “χαμηλά” προϊόντα που δε φουσκώνουν τόσο και έχουν ιδιαίτερη γεύση, υφή και άρωμα. Δίνει ξεχωριστά προϊόντα κατάλληλα κυρίως για τους ανθρώπους με τα συγκεκριμένα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω. 

Χρήσεις

Το αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. Χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν διάφορα αρτοπαρασκευάσματα κ.ά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις διάφορες παρασκευές, γιατί το προϊόν που παρασκευάζεται από το αλεύρι χωρίς γλουτένη δεν έχει καμία συνοχή. Το προϊόν που προκύπτει δεν μπορεί να ζυμωθεί εύκολα, είναι πιο «ρευστή», δεν είναι τόσο ογκώδης και δε φουσκώνει τόσο πολύ. Για να δέσει μάλιστα καλύτερα μπορούν να προστεθούν και άλλα αλεύρια που προέρχονται από διάφορους σπόρους. Επίσης πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις ακριβείς ποσότητες αλευριού χωρίς γλουτένη που προστίθεται στα διάφορα παρασκευάσματα. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στο ότι κάθε αλεύρι χωρίς γλουτένη αντικαθιστά το άλευρο σίτου σε διαφορετικές αναλογίες. 

Μια νέα λύση στην κουζίνα το αλεύρι χωρίς γλουτένη

Το συγκεκριμένο είδος αλευρού λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα συνταγών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, δίνοντας ξεχωριστή γεύση και άρωμα. Το πρόβλημα του μη φουσκώματος των διαφόρων παρασκευασμάτων με αλεύρι χωρίς γλουτένη, ξεπερνιέται με ανάμειξή του με άλλα είδη αλεύρων. Με το αυτό παρασκευάζονται ξεχωριστά προϊόντα. Ενδείκνυται για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσανεξία στη γλουτένη ή έχουν κοιλιοκάκη. 

Αν σας άρεσε το άρθρο διαβάστε και δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται