Πώς καταψύχω ζύμη για πίτσα και πώς φτιάχνω προψημένη πίτσα

Ζύμη για σπιτική πίτσα στην κατάψυξη

Πώς φτιάχνω κατεψυγμένη ζύμη για πίτσα;

-Φτιάχνετε τη ζύμη για πίτσα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής μου.
-Την αφήνετε να φουσκώσει και να ωριμάσει.
-Μετά χωρίζετε σε μερίδες, πλάθοντας σε μικρές μπάλες τη ζύμη σας. Αν είναι αναγκαίο χρησιμοποιήστε λίγες σταγόνες λάδι για να μην κολλάει.
-Ίσομοιράζετε σε σακούλες τροφίμων και τις κλείνετε καλά αφού αφαιρέσετε τον αέρα.
-Τοποθετείστε τις σακούλες στην κατάψυξη.

πως φτιαχνω κατεψυγμενη πιτσα ψησιμο σπιτικη πιτσα στην καταψυξη πως φτιαχνω κατεψυγμενη πιτσα ψησιμο σπιτικη πιτσα στην καταψυξη

*Η ζύμη πίτσας, διατηρείται με αυτόν τον τρόπο στην κατάψυξη για πάνω από 3 μήνες.

Πώς θα αποψύξω σωστά τη ζύμη πίτσας;

Ο πιο σωστός τρόπος για να αποψύξετε τη ζύμη για πίτσα, είναι να βγάλετε την κατεψυγμένη ζύμη και να την αφήσετε μέσα στη συντήρηση του ψυγείου όλη τη νύχτα.

Πριν ψήσετε την πίτσα, αφήστε τη στον πάγκο της κουζίνας σας για περίπου 30′, μετά τεντώστε με τα δάχτυλα τη ζύμη, γεμίστε τη και ψήστε τη σύμφωνα με τις οδηγίες μου.

*Με αυτό τον τρόπο απολαμβάνετε πίτσα που είναι λες και φτιάχτηκε εκείνη την στιγμή.

βασική ζύμη για πίτσα συνταγη αργυρω μπαρμπαριγου argiro argyro keep cooking keepcooking
Βασική ζύμη για πίτσα

Προψημένη σπιτική πίτσα στην κατάψυξη

Θέλω να φτιάξω προψημένη πίτσα! Πώς γίνεται;

Για να έχετε πάντα τη δική σας σπιτική πίτσα στην κατάψυξη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Πρώτα ετοιμάζετε τη ζύμη
-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω.
-Στην κάτω σχάρα του φούρνου, τοποθετείστε πέτρα ψησίματος για πίτσα ή ένα ταψί ανάποδα. Αφήστε το να ζεσταθεί και να κάψει καλά.
-Αφού φουσκώσει η ζύμη της πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, χωρίζετε τη ζύμη σας σε μικρές ή μεγαλύτερες μπάλες, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να δώσετε στις πίτσες σας.
-Ανοίξτε με τα δάχτυλα ή με τη βοήθεια πλάστη τη ζύμη και δώστε το σχήμα της πίτσας.

Ψήνετε τη ζύμη για πίτσα
-Ακούμπησε τη σχηματισμένη ζύμη για πίτσα πάνω στο καυτό αλευρωμένο ταψί.
-Ψήσε για περίπου 4′ μέχρι να αφρατέψει να φουσκώσει και ελαφρά να ξεραθεί η επιφάνειά της.

Φτιάχνετε τις προψημένες πίτσες
-Βγάλε τις προψημένες ζύμες για πίτσα πάνω σε σχάρα και αφήστε τες να κρυώσουν εντελώς.
-Όταν κρυώσουν τελείως, γεμίστε τες με ό,τι σας αρέσει, σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν κτλ.

Καταψύχετε τις προψημένες πίτσες
-Βάλτε τις προψημένες πίτσες σε δισκάκια χωριστά στην κατάψυξη.
-Μόλις παγώσουν εντελώς, μετά από 2-3 ώρες, αποθηκεύστε τις κατεψυγμένες πίτσες σε σακούλες τροφίμων. Μπορείτε να διατηρήσετε τις προψημένες πίτσες σας για πάνω από τρεις μήνες στην κατάψυξη.

Για το ψήσιμο της κατεψυγμένης πίτσας

-Όταν θέλετε να φτιάξετε μία από τις προψημένες πίτσες σας, δεν έχετε παρά να ζεστάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς C.
-Εάν έχετε πλάκα ψησίματος, βάλτε τη στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά. Αλλιώς, βάλτε ταψί αναποδογυρισμένο (δες το βίντεο).
-Βγάλτε την κατεψυγμένη πίτσα από τη σακούλα τροφίμων και ακουμπήστε την πάνω στην καυτή πλάκα.
-Ψήστε γύρω στα 10΄, μέχρι η κρούστα της πίτσας να ροδίσει και τα τυριά να λιώσουν.
– Περιμένετε 1-2 λεπτά για να κρυώσει και σερβίρετε αμέσως σε κομμάτια.

Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για τέλεια σπιτική πίτσα και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα παραμιλήσουν από τη νοστιμιά!

Εδώ σας έχω και όλες τις συνταγές μου για να πάρετε ιδέες και να φτιάξετε τις ωραιότερες σπιτικές πίτσες!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Μαγειρεμένο φαγητό στην κατάψυξη; Ναι, υπό προϋποθέσεις

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε