18.02.2019
Μυστικά για τέλειες κρέπες
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Αν θέλετε να φτιάξετε τέλειες συνταγές για κρέπες γρήγορα και εύκολα, πρέπει πρώτα να πετύχετε το ιδανικό μείγμα για χυλό — η σωστή βάση είναι το μυστικό για αφράτες, λεπτές και καλοψημένες κρέπες.
Για να φτιάξεις χυλό για κρέπες, είτε γλυκές είτε αλμυρές, χρειάζεσαι απλά υλικά, λίγα λεπτά προετοιμασίας και σωστή τεχνική. Με τις κατάλληλες αναλογίες και μερικά βασικά tips, μπορείς να έχεις σταθερά τέλειο αποτέλεσμα, κάθε φορά.
Πώς φτιάχνουμε το χυλό για κρέπες
- Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν φτιάχνουμε χυλό για κρέπες ή pancakes, φροντίζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο όταν το προσθέτουμε στο αλεύρι. Έτσι, καταφέρνουμε να μη σβολιάζει ποτέ ο χυλός.
- Για ακόμα πιο λείους χυλούς, μπορούμε —αφού ετοιμάσουμε το αραιό μείγμα— να το σουρώσουμε σε σίτα. Μπορούμε, όμως, και να έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι νωρίτερα.
- Χτυπάμε το μείγμα ελαφρά με ένα σύρμα κουζίνας και όχι στο μίξερ ή στο μπλέντερ, γιατί, εάν το χτυπήσουμε πολύ γρήγορα, οι κρέπες θα γίνουν σκληρές και σαν λάστιχο.
- Αν θέλουμε αρωματικές γλυκές κρέπες, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγη βανίλια.
Οι κρέπες διατηρούνται πολύ εύκολα, αρκεί να τις φυλάξεις σωστά σε θερμοκρασία δωματίου (έως 6–8 ώρες) και στο ψυγείο (έως 2–3 ημέρες).