Πίσω

Πώς να καθαρίσετε τα χαλιά σας με φυσικό τρόπο

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, είναι η ώρα να ξεστρώσουμε τα χαλιά μας, να τα καθαρίσουμε και να τα αποθηκεύσουμε για την επόμενη χρονιά. Η πιο ξεκούραστη, αλλά δαπανηρή λύση είναι να δώσουμε τα χαλιά μας σε ένα ταπητοκαθαριστήριο όπου θα τα καθαρίσουν με ειδικές τεχνικές και ιδιαίτερη προσοχή και αν ζητηθεί να τα αποθηκεύσουν στους χώρους τους μέχρι το φθινόπωρο.

Από την άλλη αν δεν έχετε διάθεση να δαπανήσετε τόσα χρήματα και διαθέτετε τον κατάλληλο χώρο, μπορείτε να καθαρίσετε τα χαλιά σας και να τα αποθηκεύσετε στο σπίτι σας.

Διαφήμιση

Πώς καθαρίζουμε μόνοι μας τα χαλιά

Αρχικά, αναζητήστε στο χαλί σας την ειδική ετικέτα με τις οδηγίες καθαρισμού. Καλό θα είναι σε κάθε περίπτωση να βεβαιωθείτε ότι τα χαλιά σας μπορούν να πλυθούν.

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα και αφαιρέστε σκόνη και άλλα υλικά τα οποία μπορεί να κάθονται πάνω στο χαλί σας. Κάντε το ίδιο και από τις δύο πλευρές για καλύτερο αποτέλεσμα.

πως να καθαρισω το χαλι με σοδα

Αν το χαλί σας δεν είναι πολύ βρώμικο, μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ στεγνό καθάρισμα με μαγειρική σόδα. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνειά του με τη σόδα, έτσι ώστε να πάει παντού αρκετή ποσότητα σκόνης. Αφήνετε από μερικές ώρες έως και ολόκληρη νύχτα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.  Στη συνέχεια, σκουπίζετε με την ηλεκτρική σας σκούπα. Τα χρώματα θα τονωθούν, θα μοσχομυρίσει και θα απομακρυνθούν ακάρεα και ρύποι.

καθαρισμος χειροποιητων χαλιων με ξυδι

Αν το χαλί σας είναι ταλαιπωρημένο, με σημάδια από λεκέδες και χρειάζεται ένα πολύ καλό καθάρισμα πριν την αποθήκευσή του μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό διάλυμα και να το ψεκάσετε με αυτό. Δημιούργησε ένα μείγμα σε ένα μπολ με τρία μέρη χλιαρό νερό και ένα μέρος λευκό ξύδι. Βούτηξε μία μικρή βούρτσα και τρίψε τοπικά τους λεκέδες με μία κατεύθυνση και με μαλακές κινήσεις για να μην καταστρέψετε τη σύνθεση του χαλιού. Να τινάζετε το περιττό νερό από τη βούρτσα για να μην μουλιάσει το χαλί. Το λευκό ξύδι θα απομακρύνει βρωμιές και τις μυρωδιές και θα αναζωογονήσει τα χρώματά του κάνοντάς το να μοιάζει σαν καινούργιο!

Διαβάστε επίσης παρακάτω, πώς μπορείτε να καθαρίσετε την κουζίνα σας με φυσικό τρόπο!

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται