Πίσω

Πώς καθαρίζω το στρώμα του κρεβατιού;

Αναρωτιέστε αν το στρώμα που κοιμάστε είναι αρκετά καθαρό;
Τα στρώματα λόγω των υλικών που φτιάχνονται αλλά και της χρήσης τους, είναι συσσωρευτές σκόνης και ακάρεων. Για να κοιμόμαστε υγιεινά, θα πρέπει να διατηρούμε το στρώμα μας καθαρό και σε καλή κατάσταση. Για να πετύχουμε αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να το φροντίζουμε με τους παρακάτω πολύ εύκολους τρόπους. Για να έχουμε στρώμα καθαρό και σαν καινούριο.

Καθαρίζω το στρώμα τακτικά με ηλεκτρική σκούπα

Σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και 2 φορές το μήνα, καλό είναι να βάζετε το ειδικό εργαλείο που είναι για ταπετσαρίες στο στόμιο της ηλεκτρικής σας σκούπας και να το περνάτε σε όλη του την επιφάνεια επιμελώς. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται μεγάλη ποσότητα, σκόνης, ακάρεων και μικροσκοπικές φολίδες δέρματος.

Αερίζω και αφήνω το στρώμα στον ήλιο τακτικά
Βγάζετε το στρώμα σας στο μπαλκόνι, χτυπήστε το δυνατά αρκετές φορές να φύγει η σκόνη. Ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός των ακάρεων.

Διαφήμιση

Απομακρύνω τις οσμές και την υγρασία με σόδα

Όσο συχνά και να αλλάζετε τα σεντόνια σας, το στρώμα συγκεντρώνει διάφορες μυρωδιές. Αυτές μπορεί να προέρχονται από τον ιδρώτα, αλλά και από τυχόν λεκέδες. Η σόδα  λειτουργεί ως μαγνήτης στις δυσάρεστες οσμές και θα τις απομακρύνει γρήγορα. Απλώστε λίγη ποσότητα σκόνης πάνω στο στρώμα σας, και τρίψε το με μία βούρτσα ώστε να εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες του υφάσματος. Αφήστε τη σόδα να δράσει για μερικά λεπτά ή και ώρες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και έπειτα περάστε την επιφάνεια ξανά με την ηλεκτρική σκούπα. Δεν θα μείνει κανένα ίχνος μυρωδιάς και υγρασίας!

Πλένω τους λεκέδες

Αν το στρώμα σας έχει λεκιαστεί με κάποιον λεκέ, και αυτός είναι πρωτεϊνικής προέλευσης (ιδρώτας ή αίμα), αναμείξτε οξυζενέ, υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα σε ένα μπουκάλι, ψεκάστε και τρίψτε με ένα καθαρό πανί. Ποτέ μη χρησιμοποιήσετε σκέτο νερό γιατί οι λεκέδες αυτοί απλά θα ανοίξουν. Ένας άλλος αποτελεσματικός, φυσικός τρόπος καθαρισμού είναι να φτιάξετε μια πάστα από χυμό λεμονιού και αλάτι, να εφαρμόστε στον λεκέ, να αφήσετε για  καμιά ώρα λεπτά. Μετά απλά τρίψτε με ένα βουρτσάκι το λεκέ και αφαιρέστε τα υπολείμματα με μια καθαρή πετσέτα.

Στην περίπτωση που έχετε παιδιά, τότε μπορεί να μιλάμε για λεκέδες από τα ούρα τους ή ακόμα και εμετούς. Αυτούς τους λεκέδες όσο γρηγορότερα τους καθαρίσετε τόσο το καλύτερο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να στεγνώσετε το στρώμα με στεγνά πανιά ταμπονάρωντάς το, όσο καλύτερα μπορείτε. Μετά ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε κάποιο απορρυπαντικό με βάση την αμμωνία, απλά πλύντε τοπικά με νερό και ξύδι, που απολυμαίνει και αφαιρεί τις μυρωδιές.

Διαφήμιση

Καλύπτω το στρώμα

Αν δεν έχετε κάλυμμα στρώματος, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε. Είναι μια πολύ καλή γραμμή άμυνας απέναντι στην σκόνη και τους λεκέδες και μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο οποιαδήποτε στιγμή!

Κρατάω το στρώμα σαν καινούριο για περισσότερο καιρό
Αναποδογυρίστε το στρώμα συχνά και φέρτε το πάνω κάτω. Ένας καλός τρόπος για να το θυμάστε πάντα, είναι να γράψετε στα 4 σημεία που βρίσκεται το προσκέφαλό σας (κάθε φορά που γυρνάτε το στρώμα σας), Άνοιξη-Καλοκαίρι-Χειμώνας-Φθινόπωρο. Έτσι θα ξέρετε πότε και πώς πρέπει να το γυρίσετε κάθε φορά.

Διαβάστε επίσης παρακάτω πώς να καθαρίσετε τα χαλιά σας με φυσικό τρόπο.

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται