Πώς να τεμαχίσετε ένα αβοκάντο

Ποιος δεν αγαπάει τη μοναδική γεύση και τη βελούδινη υφή του αβοκάντο! Τρώγεται σκέτο, μπαίνει σε σαλάτες,και σάντουιτς και όπου και να το προσθέσεις αλλάζει τη γεύση και την κάνει μοναδική!

Όσο νόστιμο και ιδιαίτερο είναι, τόσο προσοχή θέλει στο καθάρισμά του αλλά και στο κόψιμό του, για να μην έχουμε ατυχήματα. Παρακάτω θα δείτε βήμα βήμα τον ασφαλή και εύκολο τρόπο τεμαχισμού του.

Θα χρειαστείτε:

Μαχαίρι του σεφ

Κουτάλι σούπας

Επιφάνεια κοπής

Διαλέγουμε ώριμα αβοκάντο. Για να καταλάβουμε εάν ένα αβοκάντο είναι ώριμο πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα μας την επιφάνεια του. Εάν είναι σκληρό τότε είναι άγουρο ακόμη. Εάν όμως είναι μαλακό τότε είναι έτοιμο για χρήση. Προσοχή γιατί εάν είναι υπερβολικά μαλακό είναι πιθανό να έχει μαυρίσει στο εσωτερικό όποτε να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα από άκρη σε άκρη το αβοκάντο. Θα δείτε πως το κουκούτσι κρατάει αντίσταση στο μαχαίρι ώστε να το κόψετε περιμετρικά.

Έπειτα πιάνετε το αβοκάντο και με τα δυο χέρια. Βάζετε  ένα χέρι σε κάθε μισό και το στρίβετε. Έτσι θα διαχωρίσετε τα δυο μισά.

Ένα από τα δύο μισά θα έχει το κουκούτσι.

Παίρνουμε ένα μαχαίρι και με προσοχή καρφώνουμε τη λεπίδα του στο κουκούτσι. Στρίβουμε το μαχαίρι με το κουκούτσι και με ευκολία έχει αφαιρεθεί από την σάρκα του αβοκάντο.

Πώς να τεμαχίσετε ένα αβοκάντο

Εάν θέλουμε να κόψουμε το αβοκάντο σε κυβάκια τότε χαράσουμε το εσωτερικό (σάρκα) με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κάθετες λωρίδες πάχους 1-2 εκ περίπου και έπειτα σε οριζόντιες με τον ίδιο τρόπο. Προσοχή δεν θέλουμε να κόψουμε την φλούδα.

Έπειτα παίρνουμε ένα κουτάλι κρατώντας το αβοκάντο πάνω από ένα μπολ και αφαιρούμε την σάρκα του αβοκάντο. Θα δείτε πως μέσα στο μπολ πέφτουν τα κυβάκια.

Σε περίπτωση που θέλουμε να κόψουμε το αβοκάντο σε λωρίδες ή κάποιο άλλο σχήμα τότε παίρνουμε ένα κουτάλι αφού έχουμε βγάλει το κουκούτσι και αφαιρούμε την σάρκα του αβοκάντο. Έπειτα κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε εμείς.

Συνδυασμούς με αβοκάντο

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται