Πίσω

Κουκούτσι αβοκάντο: Πως το αφαιρώ;

Ποιος δεν αγαπάει τη μοναδική γεύση και τη βελούδινη υφή του αβοκάντο! Τρώγεται σκέτο, μπαίνει σε σαλάτες, και σάντουιτς και όπου και να το προσθέσεις αλλάζει τη γεύση και την κάνει μοναδική!

Διαλέγουμε ώριμα αβοκάντο. Για να καταλάβουμε εάν ένα αβοκάντο είναι ώριμο πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα μας την επιφάνεια του. Εάν είναι σκληρό τότε είναι άγουρο ακόμη. Εάν όμως είναι μαλακό τότε είναι έτοιμο για χρήση.

Προσοχή γιατί εάν είναι υπερβολικά μαλακό είναι πιθανό να έχει μαυρίσει στο εσωτερικό όποτε να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Όσο νόστιμο και ιδιαίτερο είναι, τόσο προσοχή θέλει στο καθάρισμά του αλλά και στο κόψιμό του, για να μην έχουμε ατυχήματα. Παρακάτω θα δείτε βήμα βήμα τον ασφαλή και εύκολο τρόπο τεμαχισμού του.

Θα χρειαστείτε:

Μαχαίρι του σεφ – Κουτάλι σούπας – Επιφάνεια κοπής

Οδηγίες:

Αφαιρέστε το κουκούτσι: Κόψτε το αβοκάντο οριζόντια στην μέση και με προσοχή χτυπήστε το κουκούτσι με τη λάμα του μαχαιριού μέχρι να κολλήσει. Στρίψτε το μαχαίρι και το κουκούτσι θα βγει εύκολα.

Στρίψτε το μαχαίρι και το κουκούτσι θα βγει εύκολα.

  • Τεμαχίστε τη σάρκα: Χρησιμοποιώντας μόνο την μύτη μου μαχαιριού, κόψτε τη σάρκα σε φέτες, με προσοχή μην τρυπήσετε τη φλούδα. Κόψτε με αυτό το τρόπο αρκετές, μεσαίου μεγέθους, οριζόντιες ή κάθετες φέτες.

Χρησιμοποιώντας μόνο την μύτη μου μαχαιριού, κόψτε τη σάρκα σε φέτες, με προσοχή μην τρυπήσετε τη φλούδα. Κόψτε με αυτό το τρόπο αρκετές, μεσαίου μεγέθους, οριζόντιες ή κάθετες φέτες.

  • Καθαρίστε τη φλούδα: Με προσοχή να μην τρυπήσετε την σάρκα βάλτε ένα κουτάλι ανάμεσα στην σάρκα και στη φλούδα του αβοκάντο. Ακολουθήστε την καμπύλη του αβοκάντο και βγάλτε απαλά, τη σάρκα.

 Με προσοχή να μην τρυπήσετε την σάρκα βάλτε ένα κουτάλι ανάμεσα στην σάρκα και στη φλούδα του αβοκάντο. Ακολουθήστε την καμπύλη του αβοκάντο και βγάλτε απαλά, τη σάρκα.

Σε περίπτωση που θέλουμε να κόψουμε το αβοκάντο σε λωρίδες ή κάποιο άλλο σχήμα τότε παίρνουμε ένα κουτάλι αφού έχουμε βγάλει το κουκούτσι και αφαιρούμε την σάρκα του αβοκάντο. Έπειτα κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε εμείς.

Συνδυασμούς με αβοκάντο

Το αβοκάντο ταιριάζει: ιδανικά σε σάντουιτς, σε σαλάτες, ακόμα και σε κρέμες προσώπου και γλυκά. Φυσικά, είναι και το βασικό συστατικό της μεξικάνικης σάλτσας guacamole.

Δείτε επίσης πώς να κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται