Φανταστική συνταγή της φίλης μου της Τζίνας. Νοστιμιά και υγεία χωρίς τύψεις! Μπορεί να γίνει και vegan προσθέτοντας φυτική κρέμα και γλυκαντικό της...

Φανταστική συνταγή της φίλης μου της Τζίνας. Νοστιμιά και υγεία χωρίς τύψεις! Μπορεί να γίνει και vegan προσθέτοντας φυτική κρέμα και γλυκαντικό της επιλογής σας.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
222

Για τη μους

  • 3 πολύ ώριμα και μαλακά αβοκάντο κομμένα σε κομμάτια
  • 2/3 φλ. κακάο σκόνη
  • 2/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (ή κρέμα καρύδας)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για γαρνίρισμα
  • Λίγη σοκολάτα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ώριμα κα μαλακά αβοκάντο

    Μους σοκολάτας με αβοκάντο

    Για τη μους σοκολάτας με αβοκάντο, είναι πολύ βασικό, τα αβοκάντο να είναι πολύ ώριμα και πολύ μαλακά, ώστε η μους να έχει βελούδινη υφή. Αν είναι πιο σκληρά δεν θα λιώσει το αβοκάντο και δεν θα γίνει η μους σοκολάτας με αβοκάντο λεία και ομοιόμορφη. Δείτε εδώ πώς να κάνετε το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα και  πως να το τεμαχίσετε εύκολα και γρήγορα.

    Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, και να σχηματιστεί η ελαφριά μους.

    Ισομοιράζουμε με ένα κουτάλι σε ψηλά ποτήρια.

    Σερβίρισμα

    Σερβίρεται αμέσως ή ακόμα πιο δροσερή από το ψυγείο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται