Πίσω

Πώς βγάζω τα κουκούτσια από τα κεράσια μου

Τα κεράσια αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ! Αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά στα τέλη της Άνοιξης, αλλά ξεκάθαρα το καλοκαίρι είναι η εποχή τους. Είναι μικρά, τραγανά και πεντανόστιμα, αλλά κρύβουν στην καρδιά τους ένα…κουκούτσι! Αν θέλετε να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού κεράσι, κάποια άλλη λιχουδιά ή απλά θέλετε να τα δώσετε σαν κολατσιό στο μικρό παιδάκι σας, πρέπει να τα καθαρίσετε από τα κουκούτσια. Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει προσεκτικά, γιατί το κερασάκι όταν το ζουλάμε, ελευθερώνει βίαια τους χυμούς του, οι οποίοι λερώνουν και βάφουν όποια επιφάνεια ακουμπήσουν και κυρίως τα υφάσματα.

Με τους παρακάτω τρόπους, το καθάρισμά τους γίνεται παιχνιδάκι, ελαχιστοποιώντας τα ατυχήματα!

Διαφήμιση

Τρόποι να αφαιρέσετε τα κουκούτσια

Ο πρώτος τρόπος είναι ο κλασικός, να πάρετε δηλαδή ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι και προσεκτικά να χαράξετε περιμετρικά και βαθιά μέχρι το κουκούτσι το κάθε κεράσι. Το κουκούτσι έτσι αφαιρείται εύκολα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να πάρετε ένα μεγάλο μαχαίρι και σε μία επιφάνεια κοπής να ζουλήξετε το κάθε κεράσι με τη φαρδιά πλευρά του μαχαιριού όπως κάνετε όταν σπάτε μία σκελίδα σκόρδο. Το κερασάκι θα σπάσει και θα ελευθερωθεί το κουκούτσι του.

Ο τρίτος τρόπος είναι με το ειδικό εργαλείο απομάκρυνσης των κουκουτσιών.

Ο τέταρτος τρόπος είναι ο εξής. Διαλέξτε ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι, με στενό σχετικά στόμιο, τέτοιο που να μην χωράει να περάσει το κεράσι. Επίσης, χρειάζεστε και ένα καλαμάκι που να μη λυγίζει εύκολα. Ακολουθείτε την εξής διαδικασία. Βάζετε το κεράσι πάνω στο στόμιο του μπουκαλιού και με το καλαμάκι πιέζετε τη σάρκα του μέχρι να τρυπήσει, πιέζοντας μέχρι να κυλίσει το κουκούτσι μέσα στο μπουκάλι!

Ο πέμπτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μία φουρκέτα μαλλιών ή ένα απλό τσιμπιδάκι μαλλιών. Βυθίζοντας το στρογγυλό πίσω τμήμα της φουρκέτας μέσα στο κεράσι, και τραβώντας το κουκούτσι προς τα έξω.

Δείτε παρακάτω και τη συνταγή μου για θεϊκή μαρμελάδα κεράσι:

Διαφήμιση

Τι άλλο θα φτιάξεις με τα κεράσια;

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται