Αγοράζουμε κεράσια υπολογίζοντας ότι ο χρόνος συντήρησης τους δεν ξεπερνάει τις 5 ημέρες στο ψυγείο.
Τα κεράσια πρέπει να παίρνουν αέρα, για αυτό τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι και τα σκεπάζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο χωρίς να τα πλύνουμε και χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι.
Αφήνουμε τα κεράσια σε θερμοκρασία δωματίου για 30′ πριν τα καταναλώσουμε ώστε να γευτούμε την υπέροχη σάρκα τους απολαμβάνοντας το πλούσιο άρωμα τους.
Τα βουτάμε σε μπολ με νερό να τα σκεπάζει για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα πλένουμε σχολαστικά. Εγώ τα σερβίρω σε μπολ με τριμμένο πάγο και είναι απίστευτα τραγανά.
Μπορείτε να συντηρήσετε κεράσια στην κατάψυξη αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια τους. Αποθηκεύστε τα σε σακούλα τροφίμων. Τα παγωμένα κεράσια από την κατάψυξη είναι ιδανικά για smoothies, frozen yogurt και σάλτσες.
Τα κεράσια μπορείτε να τα αποξηράνετε όπως τα σταφύλια (σταφίδα).
Τα κεράσια γίνονται τουρσί και συνοδεύουν τέλεια τα κυνήγια. Αγαπημένος συνδυασμός είναι η πάπια με κεράσι. Μάλιστα αυτός ο συνδυασμός έπαιξε πάρα πολύ τα δυο τελευταία χρόνια σε μενού διάσημων εστιατορίων ανά τον κόσμο.
Τα κουκούτσια από τα κεράσια είναι ιδανικά για να εμπλουτίσετε σε γεύση το λικέρ κεράσι (θα τα αφαιρέσετε όταν σουρώσετε το λικέρ). Μπορείτε επίσης να βράσετε τα κουκούτσια που περίσσεψαν από τις παρασκευές σας και αυτό το κόκκινο βραστό ζουμί να γίνει βάση για τσάι με όποιο βότανο σας αρέσει. Εντυπωσιακό και αρωματικό αποτέλεσμα για ζεστό ή κρύο τσάι βοτάνων. Δείτε πως αφαιρούμε εύκολα τα κουκούτσια από τα κεράσια εδώ.