Πίσω

Διαλέξτε τα καλύτερα ροδάκινα και δαμάσκηνα

Υπάρχει χειρότερο από το να κόβετε ροδάκινα για την οικογένεια και να είναι σκληρά και ξινά; Ή να προσθέτετε δαμάσκηνα σε μία συνταγή και να είναι σαν πέτρες; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα μάθετε πώς να διαλέγετε τέλεια, ώριμα, ζουμερά ροδάκινα αλλά και δαμάσκηνα!

Διαφήμιση

Δώστε σημασία στο χρώμα!

Τα ροδάκινα πρέπει να έχουν ένα σκούρο κίτρινο χρώμα, με ή χωρίς κόκκινα σημάδια, που προκαλούνται από τον ήλιο. Τα δαμάσκηνα πρέπει να έχουν βαθύ ομοιόμορφο χρώμα, ανάλογα με την ποικιλία. Τα πιο ανοιχτόχρωμα δεν είναι ακόμα ώριμα, ενώ έστω και ένα πράσινο σημάδι, σημαίνει πως η συγκομιδή τους έγινε υπερβολικά νωρίς.

Μυρίστε!
Εμπιστευτείτε τη μύτη σας! Θα πρέπει ή μυρωδιά τους να είναι γλυκιά, φρουτώδης και λαχταριστή.  Αν δεν μοσχοβολούν, δεν θα έχουν και ωραία γεύση.

Διαφήμιση

Ζουλήξτε!

Και όταν λέμε ζουλήξτε δεν εννοούμε να καταστρέψετε τα μισά φρούτα στο μανάβικο! Ο σωστός τρόπος για να καταλάβετε αν ένα φρούτο είναι κατάλληλο για αγορά, είναι να το πάρετε στην παλάμη σας  απαλά και να το κρατήσετε όπως θα κρατάγατε ένα παιδί από το χέρι. Ένα ώριμο φρούτο θα είναι προς το μαλακό, το δέρμα του θα είναι απαλό και δεν θα έχει ρυτίδες. Επίσης θα πρέπει να το νιώθετε βαρύ για το μέγεθος του.

Διαβάστε παρακάτω και όλα τα μυστικά μου για να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι!

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται