Δυστυχώς το κυδώνι δεν τρώγεται ωμό, όμως είναι πολύ οικονομικό και αν μαγειρευτεί με τον σωστό τρόπο είναι πεντανόστιμο.
Περιέχει θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, δύο σημαντικές ουσίες που ενισχύουν την μνήμη και την εγκεφαλική μας λειτουργία.
Περιέχει και υψηλά ποσοστά πηκτίνης, μιας ουσίας που είναι χρήσιμη σε αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος αλλά και σε αυτούς που πάσχουν από διαβήτη, καθώς επιβραδύνει την απορρόφηση των σακχάρων, ενώ μπορεί να βελτιώσει και τα επίπεδά τους στο αίμα.
Επιλέξτε από τις συνταγές μου και απολαύστε τα στην καλύτερη μορφή τους! Είτε τα φτιάξετε ζελέ, γλυκό κουταλιού, ψητά και κατακόκκινα στο φούρνο, είτε μαρμελάδα αλλά και ό,τι άλλο αγαπάτε, γίνονται φανταστικά! Οι περισσότερες συνταγές απαιτούν μόνο 10′ προετοιμασίας και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φωτιά!
Δοκιμάστε και αυτή τη συνταγή και σιγοψήστε το χοιρινό με κυδώνια για απόλαυση χωρίς τέλος.
Αν θέλετε ακόμα περισσότερες συνταγές με κυδώνια, ρίξτε μια ματιά εδώ.