• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες
263
  • 2 κυδώνια μέτρια με τη φλούδα
  • 220 γραμ. γλυκό κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και φλούδα)
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 330 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κυδώνια ψητά

    Αυτή η συνταγή για κυδώνια στο φούρνο ψητά θα γίνει η αγαπημένη σας!

    Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια.

    Κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια.

    Σε μικρό ταψί (ίσα που να τα χωράει) βάζουμε τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε επάνω τα κυδώνια σε φέτες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.

    Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια.

    Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά το ταψί.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180ºC, στον αέρα, για 2 ώρες με το ταψί σκεπασμένο και 30 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.

    Κατά διαστήματα αναποδογυρίζουμε τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού.

    Απολαύστε το ψητό κυδώνι μόνο του, με γιαούρτι ή παγωτό και φιλέ αμυγδάλου.

    Αν σας άρεσε τα Κυδώνια ψητά, δείτε και τη παρακάτω:

    γλυκια τάρτα με κυδώνια ψητά

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται