• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 ώρες
Βαθμολογήστε
  • 2 κυδώνια μέτρια με τη φλούδα
  • 220 γραμ. γλυκό κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και φλούδα)
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 330 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κυδώνια ψητά

    Αυτή η συνταγή για κυδώνια ψητά στο φούρνο θα γίνει η αγαπημένη σας!

    • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια.
    • Κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια.
    • Σε μικρό ταψί (ίσα που να τα χωράει) βάζουμε τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε επάνω τα κυδώνια σε φέτες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
    • Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
    • Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά το ταψί.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180ºC, στον αέρα, για 2 ώρες με το ταψί σκεπασμένο και 30 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.
    • Κατα διαστήματα αναποδογυρίζουμε τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού.

    Απολαύστε το ψητό κυδώνι μόνο του, με γιαούρτι ή παγωτό και φιλέ αμυγδάλου.

    Αν σας άρεσε τα Κυδώνια ψητά, δείτε και τη παρακάτω

    Διαφήμιση

    Βίντεο

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×