Κυδώνια ψητά
Αυτή η συνταγή για κυδώνια ψητά στο φούρνο θα γίνει η αγαπημένη σας!
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια.
- Κόβουμε σε χοντρές κυδωνάτες φέτες και αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια.
- Σε μικρό ταψί (ίσα που να τα χωράει) βάζουμε τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε επάνω τα κυδώνια σε φέτες, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας καλά το ταψί.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180ºC, στον αέρα, για 2 ώρες με το ταψί σκεπασμένο και 30 λεπτά ακόμη ξεσκέπαστο.
- Κατα διαστήματα αναποδογυρίζουμε τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι του ταψιού.