Τα μύδια είναι ένα από τα αγαπημένα οστρακοειδή της Ελληνικής κουζίνας. Μην κολλάτε στο καθάρισμα τους, τη συντήρηση, ή αν θα χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα! Εδώ σας έχω όλα τα μυστικά μου και απαντάω σε όσα με ρωτάτε: πως καθαρίζουμε, πόση ώρα τα βράζουμε, πως αχνίζουμε, πως μαγειρεύονται και πως διατηρούνται; Μπορώ να αποθηκεύσω φρέσκα στην κατάψυξη;
Διατροφική αξία
Είναι ένας διατροφικός θησαυρός, αφού περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα. Η περιεκτικότητα του σε λίπη είναι χαμηλή κάτι που τα καθιστά πιο υγιεινό σε σχέση με το κόκκινο κρέας που είναι υψηλό σε λιπαρά και ειδικά κορεσμένα. Επίσης είναι χαμηλό σε θερμίδες.
Βάλτε τα λοιπόν στην κουζίνα σας και στο πιάτο σας, γιατί είναι οικονομικά, πεντανόστιμα και δίνουν αυτή τη χαρακτηριστική και αγαπημένη μου μυρωδιά της θάλασσας σε όποια συνταγή μπαίνουν. Για όλα τα υπόλοιπα μην ανησυχείτε γιατί σας τα δίνω όλα παρακάτω αναλυτικά.